Effect van functional training

Gepubliceerd op 4 januari 2023 om 11:33

Wat heeft een moeder die hurkt om het zoveelste speeltje van haar zoon op te rapen en een sporten die een squat uitvoert met elkaar gemeen? Het is dezelfde beweging maar dan met het eigen lichaamsgewicht.

 

Functioneel trainen verbetert de houding, conditie, kracht en uithoudingsvermogen door het eigen lichaamsgewicht te gebruiken. En het draagt naast het aansterken van je spieren ook bij aan dagelijkse bewegingen waarbij je dezelfde spieren aanspreekt

Bewegen en sporten maakt in deze tijd veel deel uit van ons leven. Zo zorgt beweging met namen ervoor dat je spieren soepel blijven maar ook dat je kracht niet afneemt.

 

Wist jij bijvoorbeeld dat je spierkracht vanaf ongeveer je 30e á 35e jaar afneemt jaarlijks? 

 

Het is daarom van belang om bewust bezig te zijn met functional- of krachttraining om eventuele afname in spierkracht te beperken. Naast het feit dat dit een positief effect heeft op je mentale gezondheid, coördinatie en flexibiliteit heeft het ook invloed op jouw dagelijkse bewegingen. Denk aan traplopen, opstaan vanuit een stoel of je bed, iets oprapen of het optillen van voorwerpen. 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.