• Boek nu je gratis proeftraining
  • Eerste massage 10% korting

Sportmassage

 

De sportmasseur van Eindhoven

Waarom een sportmassage?
Een sportmassage bevordert de doorbloeding van je spieren, zorgt voor minder spierspanning, de afvalstoffen uit de spieren worden sneller afgevoerd en vermoeidheid verdwijnt.

 

Je regelmatig laten masseren helpt blessures te voorkomen en zorgt voor fysieke, emotionele en fysiologische verbeteringen in je lichaam.

 

Preventief: sportmassage wordt toegepast om vermoeidheidsverschijnselen, die het directe gevolg zijn van lichamelijk inspanning, te verminderen, afvalstoffen af te voeren en pijn of krampen te voorkomen.


Voorbereidend: sportmassage zorgt ervoor dat de spieren worden geactiveerd, de doorbloeding bevorderd wordt en de spieren opgewarmd zijn om een topprestatie te kunnen leveren.


Herstellend: sportmassage zorgt ook, naast het ontspannen gevoel, dat lichaam en geest sneller herstellen.

 

 

Cupping massage

 

 

Wat is cupping?

Cupping is een massagetechniek die binnen de Oosterse geneeskunde veelvuldig wordt gebruikt en werd ontwikkeld om gifstoffen en spierkrampen vanuit diepere lichaamsweefsels naar het huidoppervlak te trekken. 

 

Tijdens mijn behandelingen pas ik cupping toe op twee manieren:

  1. Statisch cuppen

Ik zet de cups op verschillende delen van de spier die ik wil behandelen en laat deze voor een korte duur staan. Terwijl de cups op het lichaam geplaatst zijn ga ik aan de hand van lichaamsbewegingen de betreffende spier in contractie en extensie brengen. Dit om de spier te triggeren met als doel om onder andere de spierspanning te verlagen.

 

2. Dynamisch cuppen

Dynamisch cuppen heeft als voornaamste doel het bindweefsel losser te maken, waardoor de onderliggende lagen weer beter ten opzichte van elkaar kunnen schuiven. Het stimuleert de doorbloeding en heeft vaak een pijnverlagend effect.

 

Cupping is niet pijnvrij en kan ook zorgen voor rode of zelf paarse plekken op de huidoppervlakte. Deze plekken zullen de eerste dagen beurs aanvoelen en na 5 dagen ook langzaam weer vanzelf verdwijnen.

 

Cupping masssage Eindhoven

Locatie sportmassage omgeving:

Eindhoven - Helmond - Waalre - Nuenen

 

Adres:

Tongelresestraat 29-81

5613DA Eindhoven

 

 

Locatie sportmassage omgeving:

Moergestel - Oisterwijk - Hilvarenbeek

 

Adres:

Stokeind 11

5066XA Moergestel