Sportmasseur

Dryneedling - Bindweefselmassage - Cupping

 

Wat is een sportmassage?

Sportmassage is een vorm van massagetherapie die speciaal bedoeld is voor sporters en actieve personen. Het gaat om de manipulatie van zacht weefsel, waaronder spieren, pezen en ligamenten, om sportprestaties te verbeteren, blessures te voorkomen en te helpen bij het herstel na een training of wedstrijd. Sportmassage kan een reeks voordelen bieden, waaronder verbeterde flexibiliteit en bewegingsvrijheid, minder spierpijn en spanning, betere sportprestaties, sneller herstel van blessures, betere houding en uitlijning, verlichting van stress, minder risico op blessures, betere mentale focus en helderheid, en een verbeterde immuunfunctie.

 

 

Voordelen van een sportmassage

 

Verbeterde flexibiliteit en bewegingsvrijheid

Sportmassage kan helpen om strakke spieren en bindweefsel los te maken, wat de flexibiliteit kan vergroten en het gemakkelijker maakt om je lichaam door een volledig bewegingsbereik te bewegen.

 

Minder spierpijn en spanning

Na een zware training of wedstrijd kan sportmassage helpen om spierpijn en spanning te verminderen, waardoor je sneller herstelt en minder pijn voelt.

 

Verhoogde doorbloeding en circulatie

Massage kan de doorbloeding en circulatie in het hele lichaam stimuleren, wat kan helpen om zuurstof en voedingsstoffen efficiënter naar de spieren te brengen en afvalstoffen weg te spoelen.

 

Verbeterde sportprestaties

Door de flexibiliteit te verbeteren, pijn en spanning te verminderen, en de bloedstroom te verhogen, kan sportmassage sporters helpen optimaal te presteren en het risico op blessures te verminderen.

 

Sneller herstel van blessures

Sportmassage kan ook helpen bij het herstelproces van blessures door ontstekingen helpen te verminderen en de groei van nieuw weefsel te bevorderen.

Door de flexibiliteit te verbeteren, spanning te verminderen en de juiste uitlijning te bevorderen, kan sportmassage helpen om het risico op blessures tijdens training en wedstrijd te verminderen.

 

Verbeterde houding en uitlijning

Een sportmasseur kan helpen om spanning in de spieren en fascia los te maken, wat de algemene houding en uitlijning kan verbeteren en blessures in verband met een slechte houding kan voorkomen.

 

Verlichting van stress

Zoals alle soorten massage, kan sportmassage een ontspannende en stres verlichtende ervaring zijn, die zowel fysieke als mentale voordelen kan hebben voor sporters.

Ook is aangetoond dat massage het immuunsysteem stimuleert door de productie van witte bloedcellen te verhogen, wat kan helpen om infecties en ziekten te bestrijden.

 

Sportmasseur eindhoven
Sportmasseur Eindhoven

Locatie sportmassage omgeving:

Eindhoven - Helmond - Waalre - Nuenen

 

Adres:

Tongelresestraat 29-81

5613DA Eindhoven